Je bekijkt nu Wat voor gezondheidsvoordelen brengt een jacuzzi met zich mee?

Wat voor gezondheidsvoordelen brengt een jacuzzi met zich mee?

Veel mensen dromen ervan om een eigen jacuzzi te hebben. Lekker in de zomer in de late uren nog met een biertje of een glaasje wijn praten over van alles met vrienden of je geliefde. Naast dat het gezellig is, brengt het ook nog eens gezondheidsvoordelen met zich mee. In dit artikel krijg jij een aantal van deze voordelen te weten.

Vermindering van stress

Door de bubbels die de jacuzzi voortbrengt, ontspant je lichaam zich. Dit is niet alleen op mentaal gebied, maar ook op fysiek gebied werkt het goed. Door de krachtige massage jets worden de zenuwuiteinden geprikkeld in het lichaam.

Ontspannen van spieren

De fysiotherapie gebruikt al een lange tijd warmte om spieren te ontspannen en te helen. Wanneer iets warm wordt, zet het uit. Dit geldt ook voor je spieren. Soms kan het voorkomen dat je al een lange tijd last hebt van spierkrampen. Wanneer je dan naar een fysiotherapeut gaat, worden de spieren warm gemaakt, waardoor je spieren uit elkaar gaan en zo beter kunnen helen. Met een jacuzzi wordt dit op een grotere schaal gedaan.

Bloedcirculatie verbeteren

Doordat je in een warm bad zit, gaat je hart sneller kloppen. Hierdoor stroomt het bloed sneller door je lijf. Je spieren kunnen hierdoor meer zuurstof en voedingsstoffen opnemen. Cellen en spieren kunnen op deze manier veel sneller herstellen van blessures.
In de sportwereld wordt dit ook veel gedaan. Eerst gaan de sporters in een warm bad zitten om de spieren op te warmen en daarna in een ijsbad om ze nog sneller te laten herstellen.

Verschillende therapieën

Je kunt ook verschillende therapieën toepassen wanneer je in een jacuzzi zit. Eentje daarvan is de aromatherapie. Sommige jacuzzi’s hebben een dispenser waar je verschillende aroma’s in kunt doen die vervolgens via een ingang het water in worden gespoten en zo krijg je een aangename lucht wanneer je in de jacuzzi zit. Ook zou je etherische oliën kunnen toevoegen. Deze aroma’s kunnen afkomstig zijn van kruiden, bladeren, vruchten of bloemen. Je kunt de aroma’s apart doen of samenvoegen om een heerlijke geur te creëren.

Een bedrijf dat goede jacuzzi’s verkoopt, onderhoud en helpt verplaatsen is Spa Care Brabant.

Geef een reactie