Je bekijkt nu 5 tips voor de beginnende snowboarder

5 tips voor de beginnende snowboarder

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zorg voor goede kleding 

Snowboarden doe je logischerwijs in een koud gebied. Het is daarom belangrijk om warme en waterdichte kleding te dragen. Je wil niet dat je kleren onder je pak nat worden, want dan kun je het heel koud krijgen en ziek worden. Als beginnende snowboarder zul je veel vallen. Het is aan te raden om daarom goede bescherming te dragen, zoals een snowboard helm en knie- en polsbeschermers.  

Goofy of regular? 

Je zult je vast afvragen: wat betekenen deze woorden? Goofy houdt in dat je met je rechterbeen voor staat en regular dat je met je linkerbeen voor staan. Om uit te vogelen wat het beste bij jou past raden we aan om het allebei te proberen en te kijken waar jij je het meest comfortabel bij voelt. Zo kom je vanzelf achter je voorkeurshouding.  

Goede snowboard schoenen 

De aanschaf van goede snowboard schoenen is essentieel. Je kan daarbij beter kiezen voor schoenen die net een beetje te strak zitten, want als je schoenen te los zitten ga je erin schuiven en heb je te weinig hielfixatie. Je hebt schoenen met verschillende soorten sluitsystemen die net een beetje anders werken. Zo heb je snowboard schoenen met veters, maar ook met een speed lacing systeem. Beide systemen zijn geschikt om de schoenen strak vast te maken, maar een speed lacing systeem werkt met een ijzerdraad en een knop die je aan kunt draaien.  

Neem wat lessen  

Je zult niet direct een pro snowboarder zijn. Om de basisvaardigheden van het snowboarden te leren is het daarom aan te raden om wat lessen te boeken. Zo weet je zeker dat je start met een goede basiskennis.  

Kies de juiste snowboard maat  

Als beginnende snowboarder is het belangrijk om een snowboard te kiezen waarmee jij zo stabiel mogelijk de piste af kan glijden. Voor startende snowboarders geldt de basisregel dat het snowboard tussen je borst en je neus moet komen als je hem rechtop zet. Laat je hierin altijd adviseren door experts.  

Geef een reactie