Je bekijkt nu Jeukende huid, hoe komt het?

Jeukende huid, hoe komt het?

Is je huid droog, bedekt met rode vlekken of met een veelvoud aan kleine puistjes? Is de huid geïrriteerd en pijnlijk? Heb je hevige jeuk? Deze verschijnselen kunnen dezelfde oorsprong hebben: een intolerantie voor kalk in het water. Gelukkig zijn er veel tips om het water zacht te maken en geen last meer te hebben van jeuk of andere verschijnselen.

Wat is de oorsprong van dit fenomeen?

Kalk is van nature aanwezig in leidingwater. De hardheid van het water (de concentratie van kalk) varieert volgens de regio’s en hun geologische kenmerken. Wanneer je je afdroogt na een bad of douche, kristalliseert de kalk en vormen er microscopisch kleine naaldjes die de huid aantasten en roodheid en tintelingen veroorzaken. Hun penetratie in de opperhuid veroorzaakt soms contacteczeem.

Wat te doen om deze huidreacties te kalmeren?

Het water dat je gebruikt mag niet te heet zijn en het is het beste om de tijd van het wassen te beperken (5 minuten voor een douche of 15 minuten voor een bad). Indien je een bad neemt wordt aanbevolen om een ​​beetje bernagie- of monoï olie in de badkuip te gieten. Als je uit het water komt, zorg er dan voor dat je een vochtinbrengend masker en een geschikte crème aanbrengt. Aarzel niet om een ​​dermatoloog te raadplegen om te bepalen welke producten het beste bij je passen.

Zijn er middelen voor preventie?

De kleine tips die we zojuist hebben genoemd, kunnen veel huidproblemen die verband houden met waterhardheid verlichten. Er is ook een alternatief voor medische behandeling: het verwijderen van de kalk die in de leidingen aanwezig is. Dit vereist de installatie van een waterontharder die het harde water dat in je leidingen circuleert, verzacht. Als je het dus beu bent om dagelijks last te hebben van hard water, dan brengt een waterontharder je gemoedsrust en comfort bij elke douche of bad. Je zult niet alleen het effect op je gezondheid kunnen merken, maar ook op die van je huis: kalk dringt niet langer de keuken, de badkamer, de toiletten of zelfs de vaatwasser en wasmachine binnen! Een waterontharder kopen Tilburg kan dus goed helpen. Aarzel niet om Soft Water Systems te contacteren voor meer informatie.

Geef een reactie