Je bekijkt nu Met gezonde tanden een gezond lichaam

Met gezonde tanden een gezond lichaam

Een gezonde mond is uitermate belangrijk want deze is noodzakelijk voor een gezond lichaam. Indien je te kampen hebt met mondproblemen kunnen deze er namelijk voor zorgen dat jij je helemaal niet lekker voelt. Er zijn veel mondproblemen die je kunt hebben maar je kunt er wel wat tegen doen. Je kunt problemen in de mond zelf aanpakken als je er mee te maken krijgt maar ze voorkomen is natuurlijk nog altijd beter.

Wat zijn aften?

Een probleem in de mond waar veel mensen nog wel eens tegenaan lopen zijn aften. Dit zijn kleine zweertjes die op allerlei plekken in je mond kunnen voorkomen. Aften zijn vooral pijnlijk en belemmeren je met eten en drinken en ze kunnen voor vervelende problemen zoals een slechte adem zorgen. Aften verdwijnen doorgaans na een poosje uit zichzelf maar je kunt de vorming ervan ook voorkomen.

Zo ga je aften het beste tegen

Om de vorming van aften tegen te gaan is het slim het volgende te doen. Het belangrijkste is dat je je gehele mond goed reinigt. Dus niet enkel je tanden, maar ook de rest zoals het tandvlees, de tong en de keel. Zo geef je namelijk schadelijke bacteriën die voor problemen zorgen geen enkele kans. Als je een middel tegen aften kiest, zorg er dan voor dat dit op natuurlijke basis is. Indien er mogelijk schadelijke hulpstoffen in zitten, maak je het probleem alleen maar erger omdat deze irritaties en wondjes kunnen veroorzaken en ze bijtend werken op de plekken waar je toch al pijnlijke aften hebt.

Kijk goed wat voor producten je gebruikt

Vermijd producten waaraan SLS, alcohol of chloorhexidine is toegevoegd. Kies voor producten die ingrediënten zoals Aloë Vera en xylitol bevatten. Hiermee reinig je je mond goed en doen de natuurlijke bestanddelen hun werk zonder dat je kans loopt op nare bijwerkingen. Veel mensen kiezen reeds voor het gebruik van mondwater na het tandenpoetsen. Niks mis mee want het zorgt voor een langdurig frisse mond en adem.

Kies een mondwater dat bij je past en dat voor een goede (mond)gezondheid zorgt

Er zijn veel soorten mondwater te koop dus kijk altijd even welke soort bij jouw probleem maar ook goed bij jezelf past. Een smaak die je niet prettig vindt is namelijk ook niet fijn om te gebruiken. Om het beste mondwater voor jou te vinden kun je op internet kijken naar welke soorten als beste uit de test komen maar kijk vooral, zeker als je klachten hebt, welk mondwater is ontwikkeld om deze tegen te gaan. Kom je er zelf nog niet helemaal goed uit? Dan kun je bij de drogist, tandarts of mondhygiënist altijd terecht voor meer informatie omtrent mondwater.

 

Geef een reactie