Je bekijkt nu Belgische tripel uitgelicht – Dit maakt het uniek

Belgische tripel uitgelicht – Dit maakt het uniek

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Voeding
  • Bericht reacties:0 Reacties

Wil jij graag weten wat een Belgische tripel nu zo bijzonder maakt, dan is het goed eerst te weten wat het verschil is tussen een dubbel en een tripel bier. Om te beginnen, gaan we je in dit artikel dus eerst verder uitleggen wat deze beide bieren nu eigenlijk exact zijn en daarna wat het bijzondere is aan beide. Tot slot nemen we je mee in het feit wat nu een Belgische tripel zo uniek maakt. Dus ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Wat is een dubbel bier?

Voor degene die zelf bier brouwen, is het waarschijnlijk een duidelijk verhaal. Voor de rest is het goed om even rustig verder te lezen. Dubbel bier kenmerkt zich namelijk, door de hoeveelheid graag wat er per liter water gedurende het brouwproces wordt gebruikt. Dus hoe meer graan, hoe zwaarder het bier. Niet voor niets zijn er daarom niet alleen dubbel bieren, maar ook tripel en zelfs quadrupel.

Wat is een tripel bier?

Net als bij een dubbel biertje, wordt er ook bij de tripel gekeken naar de hoeveelheid graan die per liter water wordt gebruikt. Echter is het wel goed om te weten, dat het niet een veelvoudig is van een dubbel biertje, maar vaak een x aantal procenten extra. Wel is het zo, dat het alcoholpercentage een stuk hoger ligt. Dit heeft ermee te maken, dat wanneer je meer mout gebruikt ook je suikergehalte stijgt, waardoor er meer alcohol vrij komt. Een gemiddeld tripel biertje heeft zo tussen de 7 en 11 procent alcohol.

Zelf een tripel brouwen

Uiteraard kun je tegenwoordig ook gemakkelijk en snel zelf je eigen tripel bier brouwen. Met een bierbrouw pakket kun je dit stap voor stap zelf uitvoeren in je eigen keuken. Wel is het belangrijk dat je het tripel bier recept goed volgt, zodat je zeker weet dat je alle stappen goed doorloopt. Vooral bij dit soorten bieren, is het ontzettend belangrijk dat je exact doet wat er wordt voorgeschreven. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de smaakbeleving wanneer het biertje klaar is niet helemaal zal voldoen aan de verwachtingen. Zorg er dus voor, dat wanneer je zelf aan de slag gaat, je alle tijd neemt om het goed uit te voeren. Niet alleen het volgen van het recept is van essentieel belang, maar ook schone materialen zijn een must.

Geef een reactie