Je bekijkt nu In 4 stappen naar meer fruit eten 

In 4 stappen naar meer fruit eten 

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Voeding
  • Bericht reacties:0 Reacties

Fruit is een onmisbare schakel binnen ons eetpatroon, en toch eten we er per dag veel te weinig van. Ze zeggen toch niet voor niets: An apple a day, keeps the doctor away. Fruit is ontzettend lekker, en de voedingsstoffen die er in zitten zijn ook nog eens goed voor je. Om het eten van fruit voor jou een stukje gemakkelijker te maken, nemen we de onderstaande 4 stappen met je door. 

Blijf variëren

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is belangrijk om altijd te blijven variëren. Nu denk jij misschien, waarom moet ik varieren? Nou, er bestaat geen product die alle voedingsstoffen die je nodig hebt bevat. Loop dus eens door de supermarkt, bekijk alle soorten die er zijn en stop allerlei soorten in je winkelmandje. Probeer alles eens uit, er zitten er vast een aantal bij die jij lekker vindt. Zo kun jij de fruitschaal thuis tot de nok vullen met fruitsoorten. Met een volle fruitschaal is de kans dat je iets pakt immers een stuk groter.

Fruit als topping

Naast dat je bijna overal wel groente bij kunt eten, kun je ook fruit toevoegen als gezonde topping. Je kunt bijvoorbeeld fruit uit de supermarkt of gedroogd fruit kopen en door de kwark bij het ontbijt doen. Wat ook lekker is is om een paar plakjes banaan op brood te doen, of wat appel op je pannenkoek. Aan warme gerechten en salades kun je ook fruit toevoegen. Bijvoorbeeld watermeloen in een salade en appel door de rode kool. Zo ben je lekker creatief bezig, en krijg je voldoende fruit binnen. 

Snack momentje 

Een fruitmoment klinkt misschien wat kinderachtig, maar het zorgt er wel voor dat jij dagelijks fruit blijft eten. Om bijvoorbeeld je dagelijkse fruitinname niet meer te vergeten kun je er maar beter een gewoonte van maken. Zo kun je bijvoorbeeld aan het einde van de ochtend wat fruit nemen of na het avondeten. Ook als je buiten de deur moet zijn kun je altijd 2 stukken fruit meenemen. Stop een appel en een banaan in je tas zodat jij wanneer je trek krijgt, altijd iets gezonds bij de hand hebt. 

Maak een smoothie

Denk jij na het lezen van bovenstaande stappen, ik denk niet dat dit mij gaat lukken? Dan kan het maken van een smoothie een goede oplossing zijn. Neem 1 of 2 stukken fruit per smoothie, gooi het in de blender en maak de kleurrijkste smoothies.

Geef een reactie