Je bekijkt nu Ogen laseren, wat zijn de prijzen?

Ogen laseren, wat zijn de prijzen?

Zodra je ’s ochtends wakker wordt en je ogen open doet, wil je het liefst goed kunnen zien. Niet handig dus, als je eerst op de tast op zoek moet naar de bril op je nachtkastje of eerst op zoek moet naar je lenzen om deze in te doen. Hoe fijn zou het zijn als je direct goed kunt zien? Voor veel mensen is ooglaseren een goede oplossing.

Wat zijn de mogelijkheden om je ogen te laten laseren?

Wanneer je je ogen laat laseren, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. De beste behandeling voor jou is onder meer afhankelijk van jouw exacte oogafwijking.

De meest populaire methoden voor ooglaseren zijn de ReLEx SMILE en de LASIK methode. Beide behandelingen zijn kort en pijnloos.

De EPI-Lasek is een combinatie van de LASIK- en LASEK- methode. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een microkeratoom om een dun laagje hoornvlies los te maken. Bij de LASIK methode wordt een mesje gebruikt en bij de LASEK wordt alcohol gebruikt.

 

Kosten van de verschillende ooglaserbehandelingen

Het is altijd geval goed om je eerst te verdiepen in de vergoedingen van je zorgverzekeraar en de kwaliteit van de verschillende oogklinieken. Een goedkope kliniek heeft misschien niet dezelfde kwaliteit als een duurdere oogkliniek. En ook de zorg rondom de behandeling, de begeleiding ervoor en erna, verschilt per kliniek.

Verder hangen de kosten af van de gekozen methode en de ernst van de oogafwijking. Hoe complexer de behandeling hoe hoger de kosten zullen zijn.

En dan nu de cijfers. Globaal kun je rekening houden met prijzen die variëren tussen € 300,- en € 2.500,- per oog. Weet je van tevoren dat beide ogen behandelt moeten worden, dan kan dit wellicht voordeliger zijn. Ook goed om even in gedachten te houden.

Wordt een ooglaserbehandeling vergoed?

Het laten laseren van ogen valt onder de medische specialistische zorg. Het wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering wanneer er echt een medische noodzaak is. Bovendien moet je dan ook, voorafgaand aan de behandeling, toestemming hebben van je zorgverzekeraar. Belangrijk om de voorwaarden even goed te bekijken. Ooglaseren kosten berekenen? Overleg het bij Visus Oogkliniek.

 

Geef een reactie