Je bekijkt nu Laat je ogen laseren

Laat je ogen laseren

Denk je erover na om in de toekomst een ooglaserbehandeling te laten uitvoeren is het goed om jezelf een hoop informatie te verschaffen. Echter lees je op het internet ook een heleboel dingen die niet waar zijn. Wij hebben alle feiten en fabels met betrekking tot de ooglaserbehandeling voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Feiten ooglaserbehandeling

Ooglaseren is een snelle behandeling
Als je denkt dat een ooglaserbehandeling lang in beslag neemt, zit je helemaal verkeerd. Een ooglaserbehandeling is vaak binnen een kwartier al voor elkaar. Beide ogen zijn dan gelaserd, op voorwaarde dat ze hier wel geschikt voor zijn. Het laseren zelf duurt slechts gemiddeld een minuut per oog. Verder wordt de tijd gebruikt voor voorbereiding en nazorg.

Korte hersteltijd
Het herstellen van een ooglaserbehandeling duurt gelukkig niet lang. Een exacte hersteltijd is niet te zeggen omdat het per oog verschillend kan zijn. In de meeste gevallen kun je na een dag alle dagelijkse bezigheden weer oppakken. Daadwerkelijke genezing duurt weken tot maanden. Dit ligt aan de soort behandeling die je ondergaat. Er bestaan ook medicijnen om de hersteltijd te versnellen.

Fabels ooglaserbehandeling

Ooglaserbehandeling kost een hoop
Als je de rekening van de ooglaserbehandeling ziet denk je direct dat het een bizar hoge prijs is. Als je echter goed gaat rekenen merk je al gauw dat juist veel goedkoper is dan het dragen van een bril of lenzen. Een ooglaserbehandeling hoef je slechts één keer te betalen, brillen en lenzen daarentegen niet. Na enkele jaren heb je de ooglaserbehandeling terugverdiend.

Groot risico
Er wordt vaak gezegd dat een ooglaserbehandeling een groot risico met zich meebrengt. Dit klopt absoluut niet. Zoals bij iedere medisch ingreep is er ook een risico bij een ooglaserbehandeling. Deze is echter minimaal. Dit komt door de steeds beter functionerende technologie waarmee gewerkt wordt.

Pijnlijke behandeling
Laat je absoluut niet bang maken door de verhalen dat een ooglaserbehandeling pijnlijk zou zijn. Het is absoluut pijnloos. Wanneer de behandeling wordt uitgevoerd zul je namelijk verdoofd worden. Dit gebeurd met behulp van oogdruppels. De enigste pijn die je kunt voelen is wanneer het oog na de behandeling gaat genezen.

Geef een reactie