Je bekijkt nu Zo raak jij wat gewicht kwijt!

Zo raak jij wat gewicht kwijt!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Bepaalde patronen doorbreken kan erg lastig zijn. Toch heb je daarvoor minder wilskracht, zelfbeheersing en discipline nodig dan je nu denkt. In dit artikel lees je wat leuke manieren en tips om ongezonde gewoontes te doorbreken en lekker te bewegen en gezonder te gaan eten! Lees zeker even verder als je benieuwd bent naar de tips.

Stel een duidelijk doel voor jezelf

Waarom wil jij eigenlijk zo graag gezonder leven? Schrijf dit zo concreet mogelijk voor jezelf op zodat je er altijd naar kunt kijken als je even wat minder motivatie hebt. Het werkt namelijk heel motiverend om dit even door te lezen. Je weet meteen weer waarom je een doel hebt gestelt en waarom je meer wilde bewegen en gezonder wilde eten. Begin klein en stel vooral een haalbaar doel op! Een doel kan bijvoorbeeld zijn dat je vijf kilo af wilt vallen. De sport hoelahoep kan jou hier mega erg bij helpen!

Houd rekening met dagelijkse zaken

De omgeving waarin je leeft, heeft veel invloed op of je wel of niet gezond leeft. Hieronder staan wat punten waar je op kunt letten bij het zo gezond mogelijk inrichten van je omgeving. 

  • Doe geen boodschappen als je honger hebt. 
  • Zorg voor zo min mogelijk ongezonde producten in je huis en op je werk. Zo kom je ook een stuk minder snel in de verleiding om deze producten te eten. 
  • Leg de ongezonde producten die je in huis hebt, zo ver mogelijk achterin de kasten en de gezonde producten juist vooraan. 
  • Ga wat meer om met mensen die ook gezond bezig zijn. Zo kan je elkaar blijven motiveren!

Ga lekker veel bewegen

Wanneer je gewicht kwijt wilt raken, is het belangrijk dat de lichaamsbeweging die je hebt voldoende is. Je hoeft niet perse naar de sportschool te gaan als je hier helemaal niet van houdt. Er zijn ook genoeg andere dingen die je kunt doen om extra lichaamsbeweging te hebben. Denk aan hoepelen met een hoelahoep, wandelen met je hond of schoonmaken in huis! Genoeg oplossingen dus. 

Geef een reactie